Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

L’exitós llibre “Olesa al final del segle XVIII segons les respostes de Joan Boada al qüestionari de Zamora”

Posted by juanmah a gener 29, 2010

El llibre Olesa al final del segle XVIII segons les respostes de Joan Boada al qüestionari de Zamora, editat conjuntament per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Kao Corporation i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, dintre de la col·lecció Vila d’Olesa, ha tingut un gran èxit i fins i tot ha estat adquirit per la Library of the Congress, de Washington, la biblioteca més gran del món.

L’autor, Àngel Manuel Hernández Cardona és catedràtic jubilat d’ensenyament secundari. Ha obtingut a la Universitat Autònoma de Barcelona els certificats de Recerca Històrica i Filològica Aplicada i de Recerca als Arxius Locals. És autor de moltes publicacions sobre Olesa de Montserrat i municipis veïns.

Encapçala l’obra un reeixit pròleg de Francesc Xavier Hernández Cardona, conegut historiador i catedràtic de Didàctica de la Història, de la Universitat de Barcelona.

Aquest llibre ofereix un panorama global d’Olesa de Montserrat al segle XVIII basat en les respostes de Joan Boada al qüestionari de Zamora. Atès que el document original s’ha perdut, la localització d’una còpia conservada a cal Pel·la, d’Olesa ha permès de fer una aportació importantíssima a la història local. En una primera part es fa referència a Francisco Zamora i al seu qüestionari i a continuació es presenta una petita biografia de Joan Boada Carreras, vicari que fou d’Esparreguera i d’Olesa de Montserrat. En la segona part es transcriu íntegrament el document. Finalment es fan comentaris explicatius i s’aporten dades complementàries als diferents apartats del document.

Actualment està exhaurit. Es pot consultar en moltes biblioteques.

Actualitzat amb data del 6 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: