Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

Cadevall i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

Posted by angelhc a febrer 19, 2021

La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona és una institució dues vegades i mitja centenària de la qual han format part molts dels científics catalans més destacats dels segles 18, 19 i 20. La seu es troba a la Rambla i el rellotge que hi ha a la façana durant molts anys va marcar l’hora oficial de Barcelona.

Joan Cadevall esdevingué acadèmic corresponent l’any 1878 i el 1899 ingressà a l’Acadèmia primerament com a supernumerari i poc després com a possessor de la medalla número 13. Dins de l’Acadèmia, presentà i publicà moltes memòries, la més reeixida de les quals va ser la Flora del Vallés (1894-1895), en la qual inclogué com a introducció l’estudi comarcal del Vallès que havia estat premiat a Granollers el 1886. Aquesta obra, de fet, va ser el gresol de la seva Flora de Catalunya. No sols hi va aportar notables treballs, sinó que també va revisar l’herbari d’Antoni Costa i va aconseguir la incorporació de l’herbari de Frederic Trèmols.

Tot això ho podeu llegir ampliadament a les pàgines 265-271 del llibre biogràfic Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf, editat el 2018 per la Fundació Torre del Palau (amb el recolzament dels ajuntaments de Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet i Terrassa, i de l’Ateneu de Natura de Castelló de la Plana), que ara, amb motiu de l’Any Cadevall (2021), adquireix plena actualitat.

DSC02701 escalada. RACAB, Barcelona (B), 12-6-2018 - copia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: