Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

Bloc de pedra dedicat a Joan Cadevall per Òscar Masó

Posted by angelhc a Març 1, 2021

Una de les més singulars dedicatòries que ha rebut com a homenatge Joan Cadevall Diars (Castellgalí, 1846 – Terrassa, 1921), l’autor de la Flora de Catalunya, ha estat la d’un bloc de pedra situat a la part nord del massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, dins el terme municipal del Pont de Vilomara i Rocafort. Va ser ascendit i batejat el dia 31 de desembre de 2017 per Òscar Masó Garcia, seguint la recomanació del seu germà Albert. Per deferència de l’autor de la dedicatòria, vaig incloure a les pàgines 349-350 del llibre Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf (Fundació Torre del Palau, Terrassa, 2018) la ubicació exacta i la llarga descripció d’aquest bloc petri, així com la fotografia adjunta.

Bloc Joan Cadevall Diars-06 contrastada

Els germans Masó són dos reconeguts escaladors que tenen tot el meu apreci i consideració. A continuació copio la breu ressenya biogràfica que figura en la solapa del seu llibre Catàleg de roques i agulles monolítiques del massís de Sant Salvador de les Espases (2018), treball que va ser guardonat amb el Premi de Recerca Vila d’Esparreguera:

Els germans Òscar Masó Garcia (1974) i Albert Masó Garcia (1976) són dos germans muntanyencs que van néixer a Sabadell, ciutat on treballen com a enginyers tècnics industrials. S’inicien en l’excursionisme sent uns infants, tot trescant pel seu estimat massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i després per la resta de muntanyes catalanes. D’adolescents s’aficionen a l’escalada i formen una cordada aperturista reconeguda i consolidada, tot aconseguint entre els dos l’obertura de més de 400 vies de caire clàssic i l’ascensió de tots els monòlits de Sant Llorenç del Munt, l’Obac i Sant Salvador de les Espases i més de 500 a Montserrat. Són autors i coautors de diversos llibres de muntanya, d’entre els quals destaca Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac (X Premi Vèrtex, 2011). Han publicat un centenard’articles en butlletins de centres excursionistes i revistes com Vèrtex, Desnivel o Vallesos, i han estat guardonats amb diversos premis literaris i de cinema i fotografia de muntanya.

Podeu consultar el seu currículum muntanyenc oficial a https://masogarcia.com/

DSC02694escalada. Esparreguera. Òscar i Albert Masó 8-5-2018.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: