Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

Què menjaven els pagesos i els monjos?

Posted by angelhc a Abril 5, 2021

Sobre aquest interessant tema, poc se sap. Per això cal aplaudir l’aparició del llibre Cuina pairal i conventual (2019), de fra Valentí Serra de Manresa.

D’una manera amena, ens endinsa l’autor en l’univers de l’antiga cuina de les masies i els convents. Era una cuina d’aprofitament, de temporada i proximitat, que diríem ara, no exempta, però, de bon gust i de qualitats dietètiques.

Els vint capítols que componen l’obra ens parlen dels plats de tardor i d’hivern; de les amanides de primavera i d’estiu; de les herbes aromàtiques i les espècies; del pa i les sopes casolanes; dels guisats de naps i de carabassa; de l’escarola, el romesco i els calçots; de les cols, les coliflors, les carxofes i els armolls; de la ceba com a reina dels sofregits; dels llegums com a element important de la cuina pairal i conventual; de l’arròs, els caragols i els bolets; dels guisats de peixi de bacallà; de la carn d’olla; del pernil cuit i la galantina; de la fruita, la xocolata i altres postres; i, per acabar, del vi, el vermut i la ratafia.

Aquest llibre s’afegeix a altres interessantíssimes obres de l’autor: Cuina caputxina (2010), Els caputxins i les herbes remeieres (2011), Pócimas de capuchino (2013), Hortalisses i flors remeieres (2014), Cuinar en temps de crisi (2015), Tornar als remeis de sempre (2017), El huerto medicinal (2018) i El llibre de la mel (2019), per només citar-ne alguns del seu ampli repertori bibliogràfic.

Cuina pairal i conventual. Coberta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: