Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

Història de les armes de foc a Catalunya

Posted by angelhc a Abril 21, 2021

Mentre que a alguns països, com és el cas d’Anglaterra, s’han fet importants estudis sobre les armes de foc al llarg de la història, a Catalunya ha estat un tema poc tractat.

Aquest buit ha estat reblert amb la recent aparició del llibre Les armes de foc a Catalunya. Manufactura i indústria (2021), de Francesc Xavier Hernàndez Cardona, un autor ben conegut per la seva extensa producció bibliogràfica i la seva continuada labor investigadora.

Des de la introducció de les armes de foc en el món occidental, Catalunya va participar en les noves tecnologies armamentístiques i durant els segles 16 i 17 s’hi van fabricar, a més de les tradicionals armes de foc, nous panys que facilitaven la recàrrega. Després de la Guerra de Successió, el règim borbònic va promoure una important indústria armamentística, molt activa fins que les guerres del segle 19 i les noves tecnologies metal·lúrgiques van fer·la decaure. Durant la Guerra Civil espanyola, a Catalunya es va desenvolupar una ocasional indústria de guerra que va desaparèixer en finalitzar el conflicte.

Coberta arma, 7

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: