Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

Ovnis a Olesa de Montserrat, l’any 1642?

Posted by angelhc a Octubre 3, 2021

Amb el títol “Ovnis a Olesa?”, feia referència, en un capítol del llibre Escarxols i paparotes (1997), a un estrany succés que va tenir lloc l’any 1642 i que va quedar recollit en un manual notarial conservat a l’Arxiu Parroquial d’Olesa de Montserrat.

Diversos testimonis refereixen l’aparició de llums envers Montserrat, com mossèn Josep Aguilera que diu que “ell veié un senyal resplendent, el qual eixí d’envers els Apòstols i s’allargà vers la muntanyeta de Casa d’en Paloma del Cairat i després dit senyal s’ajuntà tot rodó en forma d’un globus tornant-se després a dividir-se en forma de tres llunes i durà per espai d’un quart i en continent que fou acabada la respendor n’eixí una altra sobre les Ermites molt més ardent i se’n pujà per la muntanya amunt i aqueixa durà prop d’una hora”. Altres persones descriuen de manera semblant les estranyes llums.

La transcripció completa del referit document poden trobar-la al llibre Escarxols i paparotes (pàgines 174-180).

2008 diciembre 096bis

Atès l’interès suscitat per aquesta entrada, afegeixo a continuació la traducció en anglès i en castellà. Given the interest aroused by this entry, I add below the translation into English and Castilian. Dado el interés suscitado por esta entrada, añado a continuación la traducción en inglés y en castellano.

UFOs in Olesa de Montserrat (Catalonia, Spain), in the year 1642?

With the title “Ovnis a Olesa?” (UFOs in Olesa?), I referred, in a chapter of the book Escarxols i paparotes (1997), to a strange event that took place in 1642 and that was recorded in a notarial manual preserved in the Parish Archive of Olesa de Montserrat. Several witnesses refer to the appearance of lights towards Montserrat, such as Josep Aguilera who says that “he saw a resplendent signal, which went out from Els Apòstols and extended towards the hill of Casa d’en Paloma del Cairat and then this signal took the shape of a globe and then divided into three moons and lasted a quarter of an hour and as soon as the glow ended, another much more intense appeared above Les Ermites, which climbed up the mountain and lasted about an hour”. Other people similarly describe the strange lights. The complete transcript of this document can be found in the book Escarxols i paparotes (pages 174-180).

¿Ovnis en Olesa de Montserrat (Cataluña, España), en el año 1642?

Con el título “Ovnis en Olesa?” (¿Ovnis en Olesa?) hacía referencia, en un capítulo del libro Escarxols i paparotes (1997), a un extraño suceso que tuvo lugar en 1642 y que quedó recogido en un manual notarial conservado en el Archivo Parroquial de Olesa de Montserrat. Varios testigos refieren la aparición de luces hacia Montserrat, como Josep Aguilera que dice que “él vio una señal resplandeciente, la cual salió desde Els Apòstols y se desplazó hacia el montículo de la Casa d’en Paloma del Cairat y luego dicha señal tomó la forma de un globo y se dividió después en forma de tres lunas y duró un cuarto de hora y tan pronto acabó el resplandor apareció otro mucho más ardiente, el cual subió montaña arriba y duró cerca de una hora “. Otras personas describen de manera similar las extrañas luces. La transcripción completa del referido documento pueden encontrarla en el libro Escarxols i paparotes (páginas 174-180).

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: