Àngel Manuel Hernández Cardona

Articles de plantes

Recensió de “Pàgines vacarissanes” a la revista “Terme”

Posted by juanmah a gener 4, 2011

El passat dia 13 de desembre de 2010, es va presentar al Cinema Catalunya, de Terrassa, el número 25 de la revista d’història “Terme”, que compleix vint-i-cinc anys. Felicito des d’aquí a tots als qui han fet possible aquesta ja llarga singladura i en especial als seus directors, Pere Puig i Joan Soler. Haig d’afegir que en alguna ocasió hi he col·laborat.

A les pàgines 301 i 302 hi ha una recensió del llibre “Pàgines vacarissanes”, signada per Pol Meseguer i Bell.

La reprodueixo a continuació:

“Hernández i Cardona, Àngel Manuel. Pàgines vacarissanes. Vacarisses: edició de l’autor, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vacarisses i l’Associació Museu-Arxiu de Vacarisses, 2009. 383 pàgines.

La commemoració dels cinc-cents números de la publicació Vacarisses, Balcó de Montserrat no podia tenir una millor celebració que un recull d’articles destacats que s’hi han publicat. La totalitat dels articles són de l’estudiós local Àngel Manuel Hernández, que destaca en aquesta obra per la seva pluridisciplinarietat, ja sigui en el camp de la història, com en el camp de les ciències, essent aquest últim la seva especialitat pels seus estudis superiors en biologia. La presentació del llibre és a tot color i amb una acurada presentació que dóna un caràcter sobri a l’obra.

La ingent tasca d’aquest investigador a nombrosos arxius del país, particularment a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa, dóna com a resultat un seguit d’estudis que omplen el buit historiogràfic d’una població com la de Vacarisses, que, com moltes altres localitats petites, necessita d’historiadors i estudiosos que treballin desinteressadament en la coneixença del seu passat. És, doncs, una referència més per a aquells que vulguin endegar estudis sobre la boirosa població vallesana, que fins ara comptaven, entre d’altres, amb els articles de Joan Valls i Pueyo, o les publicacions d’Antoni Flotats i Llagostera.

En aquest cas, és de lloar l’aportació d’Àngel Manuel Hernández, que, com es destaca en el pròleg, no viu a la població, però hi manté una estreta relació per la proximitat d’aquesta amb Olesa de Montserrat, molt més estudiada pel mateix autor. Els catorze anys de col·laboracions d’Hernández amb la revista ens ofereixen un seguit d’estudis que van des de la geologia o la botànica a la toponímia, la història local, i un seguit d’articles diversos que fan referència a personatges i indrets destacats de Vacarisses.”

Pàgines vacarissanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: